Over mezelf

Over mezelf

Ik ben Semaha Marangoz, 47 jaar, afkomstig uit Heusden-Zolder en woon sinds '94, samen met mijn man Jan Martens, in Hasselt. Heb op de huidige MAD faculty (vroeger PHIKO) Reclame en grafische vormgeving gestudeerd. Na 9 jaar in dienstverband te hebben gewerkt ben ik in 2004 gestart als zelfstandige grafische vormgeving/webdesigner. Sinds 2008 geef ik ook les (opleiding Webdesign) in het Tweedekansonderwijs in CVO-STEP in Hasselt.
Mijn volledige CV vind je op LinkedIn.

Tussen oost en west

Ik ben de dochter van Turkse gastarbeiders die in '64 hier zijn komen werken in de mijn. Mijn zus, ik en mijn 3 broers zijn hier geboren en opgegroeid. We zijn thuis streng islamitisch opgevoed. Op mijn 23 ste heb ik volledig gebroken met mijn familie om mijn eigen weg te gaan.

Op zoek naar mijn identiteit

De turkse cultuur is een emotionele cultuur, meer chaos, meer beweging, is vrouwelijker van aard. Alles wordt er vanuit het buikgevoel, inuïtie geregeld. Dit gevoel heb ik helemaal meegekregen.
De Belgische cultuur is meer gestructureerd, georganiseerd, rechtlijniger, is mannelijker van aard. Hier wordt alles op voorhand en duidelijk afgesproken. Dit heb ik volledig moeten leren.

Ik heb van beide culturen een mooie mix kunnen maken en mag nu de vruchten plukken en genieten van een rijk gevuld pallet aan ervaringen.

Foto Semaha Marangoz

Contacteer mij voor meer info.

Bellen kan op 0473 40 43 40 of mailen naar semaha@sem-aha.com.
Voor een theetje met advies ben je welkom op de Stevoortse kiezel 390 in 3512 Hasselt.